boligsalg-lollandfalster.dk: Bolig i Rødby

Bolig i Rødby

Om Rødby

Rødby er beliggende på det sydlige Lolland med knap 2.200 indbyggere. Rødby opstod i 1200-tallet ved den tidligere Rødby Fjord, hvor den korteste overgang til Femern over Østersøen fandtes. I middelalderen var Rødby en betydningsfuld havneby, der blev benyttet som handelsplads med Tyskland. En stor del af den gamle middelalderby er bevaret, men Rødby har dog ikke længere direkte adgang til havet, da man i starten af 1900-tallet besluttede at tørlægge Rødby Fjord for at beskytte byen mod oversvømmelser. En ny havn blev dog bygget i løbet af 1900-tallet og i 1963 stod Rødby Havn klar som en færgeovergang, hvorfra linjen Rødby-Puttgarden sejler.


Virksomhed i Rødby

Rødby er en udpræget handels- og serviceby, og i bymidten er der en lang forretningsgade med flere små butikker. Der er desuden en række mindre fremstillingsvirksomheder i byen. Rødbys erhverv forventes opnå vækst efter Femern-Bælt forbindelsen bliver færdig i 2018, men det er uvist, hvor stor betydning forbindelsen får for Rødby.

 

Værd at besøge i Rødby

- Rødby Kirke

- Willers Gaard

- Ravsliberiet

 

Rødbys geografi:

Rødby havde i 2011 2.185 indbyggere og er beliggende i Sydlolland, som en del af Lolland Kommune. De største veje i byen er Møllevej og Østre Alle, mens Sydmotorvejen løber lige ved siden af Rødby.

 

Links om Rødby

Om Rødby på Wikipedia

Link til Lolland Kommune

Kort over Rødby

Søg bolig i Rødby

Søger du bolig?

Som bolig-søgende kan du få information om alle de byer og bydele der er relevante for dig. Klik på det område du søger for at læse mere om området, og du finder nyttig viden som er relevant uanset hvilken type bolig du søger - ejerbolig, andelsbolig eller lejebolig - hus/villa/rækkehus, lejlighed, værelse eller fritidshus/sommerhus.